Wintershall og lisenspartnerne Capricorn, Bayerngas, Edison og DEA har valgt utbyggingsløsning for Skarfjell-feltet i Nordsjøen og tatt en beslutning om videreføring av prosjektet.

Den valgte løsningen innebærer at Skarfjell vil bli koblet til den nærliggende Gjøa-plattformen med en undervannsinstallasjon.

Prosjektet går nå over i defineringsfasen, hvor partnerskapet skal gjennomgå tekniske og økonomiske detaljer, før en endelig investeringsbeslutning blir tatt.

«Med avgjørelsen signaliserer vi at Wintershall har et langsiktig perspektiv i Norge. Dette er den andre utbyggingen på norsk sokkel hvor Wintershall er operatør, og vi bruker kunnskapen og ressursene våre til å finjustere konseptet for Skarfjell. Wintershall er overbevist

om at vi har valgt den mest økonomisk robuste løsningen for feltet, og de neste månedene vil vi jobbe tett med partnere for å lage en plan som vil ta Skarfjell fremover,» sier Martin Bachmann, konserndirektør med ansvar for leting og produksjon i Europa og Midtøsten.

Skarfjell ligger i den nordøstlige delen av Nordsjøen, omtrent 20 kilometer sørvest for den Engie-opererte Gjøa-plattformen, og 130 kilometer nordvest for Bergen. Skarfjell er forventet å produsere mellom 60 til 140 millioner fat oljeekvivalenter.

Forrige artikkelKværner har fått Saipem-kontrakt verdt 200 millioner kroner
Neste artikkelHer er status for riggene i Norge

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR