Hallgeir Skogen tar over som konsernsjef i Grenland Group, etter at styret i selskapet og Terje Uthus er kommet til enighet om at Uthus går over i en rådgivende stilling relatert til selskapets internasjonale satsing.

Hallgeir Skogen er grunnlegger, majoritetsaksjonær og mangeårig konsernsjef i Grenland Group, som han gikk på børs med i desember 2005.

Skogen har bygget Grenland Group fra å være en liten regional leverandør til å bli en betydelig nasjonal oljeserviceleverandør. Etter et opphold på halvannet år er nå Skogen tilbake i konsernledelsen, skriver Grenland Group i en pressemelding.

Avtroppende konsernsjef Terje Uthus går fra 10. august over i en rådgiverstilling i selskapet, spesielt relatert til selskapets internasjonale aktiviteter.

Uthus best internasjonalt
– Vi har hatt en diskusjon internt om hvordan vi disponerer mannskapet vårt på en best mulig måte, og vi har noen utfordringer internasjonalt. Blant annet har vi en kontrakt med kinesiske COSL som vi må følge opp på en god måte, og vi har et arbeid å gjøre i utviklingen av subsea fabrikasjon i Angola, hvor de blant annet krever en stadig større grad av local content. Og den som har mest erfaring på dette området er Terje Uthus, sier styreleder i Grenland Group, Jan Løkling, til Oilinfo.

– Dermed blir det Uthus sin jobb å åpne dører for oss i Kina og Angola, legger han til.

De interne diskusjonene har pågått i to til tre måneder, og Løkling legger ikke skjul på at det har vært diskutert hvordan avgjørelsen vil bli oppfattet i markedet.

– Ja, vi har diskutert om det vil bli oppfattet som om Uthus får sparken og den store eieren kommer tilbake og skyver alle andre til side. Men de viktigste argumentene er som jeg har sagt at Uthus er den som har mest erfaring med å lede den internasjonale satsningen. I tillegg ser vi at gründer-mentaliteten til Hallgeir Skogen er noe vi trenger. Når det gjelder å motivere og å spre entusiasme er Skogen flinkere enn de fleste av oss, sier Løkling.

– Tror han kan vinne mot Rosenborg hver gang
Løkling presiserer at dette ikke er ment som et spark til Uthus, men at de to er forskjellige typer og har forskjellige lederstiler.

– Hallgeir Skogen har de klassiske gründer-egenskapene. Han vil fram og tror at ting er mulig. Han har en mentalitet som på fotballspråket heter at han tror han kan vinne mot Rosenborg hver gang, sier Løkling.

Styrelederen legger til at Uthus nok er flinkere enn Skogen når det gjelder internasjonal satsing.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR