Statoils beslutning om å legge Drift Nord til Harstad, betyr ikke automatisk at driftsorganisasjonen for Skrugard/Havis legges dit.

Av Bjørn Tore Bjørsvik

I meldingen Statoil sendte ut tidligere i dag, sier operatørselskapet at «på sikt vil også Barentshav-feltet Skrugard/Havis -feltet rapportere til det nye driftsområdet,» men legger til at «området vil få en ledelse og beslutningsmyndighet på linje med de andre driftsområdene.» Samtidig blir det spesifikt sagt at driftsorganisasjonen for Aasta Hansteen (Norskehavet) vil legges til Harstad.

– Vi har kommet mye lengre med Aasta Hansteen-planleggingen enn vi har med Skrugard/Havis, derfor har vi kunnet klargjøre at driftsorganisasjonen skal til Harstad, sier Statoils pressetalsperson for norsk sokkel, Ola Anders Skauby til Petronord.no.

– Når det gjelder Skrugard/Havis, er det ennå ikke tatt noen beslutning på hvor den driftsorganisasjonen skal ligge, sier han, og bekrefter at Hammerfest-alternativet fortsatt er en mulighet.

Snøhvit -feltet (Statoil) rapporterer til Drift Nord, og skal fortsatt gjøre det, men selve driftsorganisasjonen ligger i Hammerfest. Samtidig holder Eni på å bygge opp sin driftsorganisasjon for Goliat -feltet i samme by.

Forrige artikkelLuva døpes Aasta Hansteen
Neste artikkelÅrets «Oilman of the year»-pris går til Lundins Hans Christen Rønnevik

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR