(OTC, Houston) Slangespesialistene i Tess har sikret seg en ny, potensiell storkontrakt som kan gi deres Hose Management System en pioneerposisjon i Mexicogolfen.

PRODUKTIVT OTC: Tess, her representert (f.v.) ved key account managers Christian Hana og Magnus Frøiland, eksportkoordinator Bent-Ole Hilbert og sjef for forretningsutvikling Knut Jølberg, har hatt det mest fruktbare OTC på lenge (Foto: MAGNUS BIRKENES)

Tess’ Hose Management System er et nettbasert system/program for indeksering og overvåkning av hvilke, hvor mange og tilstanden til slangene et selskap har i bruk under sine operasjoner. Det har vært en suksess i Nordsjøen og andre deler av verden, hvor blant andre Statoil bruker det aktivt, men det har ikke enda fått gjennomslag i Mexicogolfen.

Det kan snart endre seg. Denne uken skrev Tess under en kontrakt med en foreløpig hemmelig stor klient; et rederi hvis globale virksomhet kan lede til bruk av systemet også i tradisjonelt konservative amerikanske farvann.

Tidlig ute
– Systemet gir hver slange og del et unikt ID-nummer, og sikrer at disse får periodisk vedlikehold og utskiftning. Vi var tidlig ute med å lansere et slikt system, for rundt seks år siden, og har hatt suksess med det siden. Hvert system er spesialtilpasset kunden, forklarer Magnus Frøiland, key account managere for Tess, til Oilinfo i Houston.

– Den nye kontrakten skal i utgangspunktet dekke kundens operasjoner i Nordsjøen og Brasil, men kan etter hvert rulles ut til deres globale operasjoner. Dette, kombinert med det at vi får en stor aktør som dette som referansekunde, kan gi oss lettere innpass i Mexicogulfen, legger key account manager Christian Hana i Tess til.

I utgangspunktet skal kontrakten dekke 26 fartøy for det ikke navngitte rederiet.

En spydspiss inn
Hana og Frøiland er ikke i tvil om at den katastrofale «Deepwater Horizon»-ulykken i Mexicogolfen vil sette mer fokus på forhåndsregler og sikkerhetstiltak; elementer sentrale i Hose Management-programmet. GoM-ulykken var en vekkerklokke.

– Statfjord A-ulykken på norsk sokkel for en stund tilbake gjorde det samme i Norge; satte et sterkt fokus på slangesikkerhet, kommenterer Frøiland.

– Det neste steget blir å videreutvikle Hose Management til å få et felles grensesnitt som dekker både kundens og våre systemer, slik at vi enda bedre kan forhindre nedetid og utslipp, sier Hana til Oilinfo.

Begge kan fortelle at flere amerikanske aktører har vist interesse for både Hose Management og selskapet trommelstasjoner for havnebruk. De sistnevnte ble nylig installert på Norsea-basen i Stavanger, og forhindrer at slanger ligger på kaien i hauger, utsatt for slitasje og ulykker og til hinder for aktivitet.

– Lang kysten av Mexicogolfen er det mange ankringspunkter, og HMS-fokuset begynner å få fotfeste her også, smiler Hana.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR