Etter en stans på rundt ett døgn på grunn av gasslekkasjer starter deler av produksjonen på Sleipner A igjen torsdag ettermiddag. Selskapet kjenner ikke årsaken til lekkasjene., NTB

Onsdag ettermiddag gikk et par hundre arbeidere til livbåtene på plattformen da to gassdetektorer ga utslag. Etter et par timer var situasjonen under kontroll, og mannskapet kunne bli på plattformen.

– Det er ren rutine at de ansatte skal gå til livbåtene. Gasslekkasjene oppsto på steder der det ikke var noen ansatte i umiddelbar nærhet, men det er selvfølgelig aldri kjekt når slike ting skjer, verken for dem som er på plattformen eller for deres pårørende, sier informasjonssjef Harald Schjelderup i Statoil til NTB.

Gransker
Mens det ble arbeidet for å finne lekkasjepunktene, sto produksjonen hele natt til torsdag. På Sleipner Vest vil den starte igjen torsdag ettermiddag, mens reparasjonene på Sleipner Øst vil ta noe lengre tid.

– Produksjonen fra Sleipner Øst vil være stengt til lekkasjepunktene er reparert. Dette arbeidet pågår, men vi kan foreløpig ikke si når vi kan planlegge oppstart igjen, sier Bente Aleksandersen, produksjonsdirektør for Sleipner.

Statoil gransker nå saken for å finne ut hvordan lekkasjene oppsto.

Kundene får
Schjelderup forsikrer at Statoils gasskunder blir forsynt fra andre kilder inntil Sleipner-feltene er tilbake i normal produksjon.

Gassen fra Sleipner går i eksportrørledningene Statpipe, Zeepipe og Europipe II til Emden i Tyskland og Zeebrugge i Belgia. Kondensatet fra Sleipner går til mottaksanlegget på Kårstø i Rogaland.

Dagsproduksjonen fra Sleipner Øst er om lag 21 millioner kubikkmeter gass og rundt 40.000 fat kondensat.

Produksjonen fra Sleipner Vest er rundt 24 millioner kubikkmeter gass og rundt 55.000 fat kondensat per dag. (©NTB)

Forrige artikkelHydro gir stipend til petroleumsakademikere i Murmansk
Neste artikkelEirik Raude klar for Goliat-boring

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR