Cognite utvikler digitale løsninger for olje- og gassbedrifter. Potensialet er enormt.

– Vår visjon er frigjøre industriell data for å optimalisere den virkelige verden. Få kontroll på informasjon og hjelpe fram de ulike bedriftene i en digital verden. Vi jobber med å la våre kunder ta i bruk neste generasjons teknologi for å løse problem bransjen har hatt i flere tiår, men ikke har klart å løse ennå, sier Jørgen Tellefsen, director of customer success i Cognite.

Blir viktige

Selskapet kan se tilbake på et eventyr år. Det begynte som et enkeltmannsforetak i januar 2017. Nå er de 64 personer som jobber med å digitalisere norsk sokkel. I neste uke, nærmere bestemt 7. – 8. Mars, kommer de til Modifikasjonskonferansen i Stavanger. Der skal de snakke om nøkkelen til neste generasjons vedlikeholds- og modifikasjonsselskaper.

– Jeg tror vi kommer til å se store utstyrskomponenter bli solgt på oppetidsbasis. I tillegg blir nok fokuset på å få mer ut av eksisterende installasjoner, enda større enn det er i dag. Dette, kombinert med framtidens måte å drive oljefelt på, gjør at modifikasjonsjobbene blir utrulig viktige også i årene som kommer, sier Tellefsen.

Samler data

Selv om det er ingen som vet verken potensialet eller hvordan arbeidsdagen i oljeindustrien blir med digitaliseringen, kommer den til å spille en stor rolle for næringen. I første omgang har Cognite utviklet teknologi som håndterer data på en mye bedre måte enn de systemene vi har i dag.

– Vi har jobbet med kunder som har rundt 150 ulike operasjonelle systemer de bruker til drift. Det vil si at de har flere tusen integrasjoner mellom de ulike systemene. Oppdaterer det ene seg, må du oppdatere det andre. Vi kobler alle disse systemene sammen og lagrer informasjonen i skyen. Nå, når du for eksempel søker etter informasjon om en kompressor, får du all data på ett sted. Du slipper å lete i 20 ulike databaser etter 3D-tegninger, vedlikeholdshistorikk og så videre. Det er utrolig viktig å tilrettelegge for å bruke dataen på best mulig måte, sier Tellefsen.

Ordet digitalisering er ofte noe som går igjen, men hva betyr det egentlig for de forskjellige selskapene?

– Det er umulig å si. For noen betyr det å lage en app for å melde at prosjektoren i møterommet er nede for telling. For oss betyr det å ta i bruk neste generasjons teknologi for å løse problemer bransjen har slitt med i årtier. Vi går en utrolig spennende tid i møte.

Har du lyst til å høre mer om hvordan teknologi og nye digitale løsninger kommer til å prege vedlikeholds- og modifikasjonsbransjen i årene som kommer?

Meld deg på årets Modifikasjonskonferanse her! 

Forrige artikkelRepsol kjøper seg inn i Visund-feltet, Total selger seg ut
Neste artikkelWest Hercules tildelt ny kontrakt i Barentshavet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR