Tirsdag ble Petroleumstilsynets granskning rundt brønnhendelsen på Troll 15. oktober kjent.

Der fremkommer det at hendelsen blir beskrevet som en av de mest alvorlige brønnkontrollhendelsene på norsk sokkel siden Snorre A-hendelsen i 2004.

Les mer her: – En av de mest alvorlige brønnhendelsene i Norge siden 2004

Nå svarer Statoil på hvordan de ser på saken.

– Vi ser veldig alvorlig på brønnkontrollhendelsen i oktober og pålegget vi har mottatt. Vår egen gransking som vi la fram i januar og nå Ptil sin gjennomgang, viser at vi i her feilet på risikoforståelse og hvordan vi håndterer endringer fra opprinnelige planer.

Det sier pressekontrakt Morten Eek til Petro.no.

– Dette har vi satt i verk tiltak på, og vi jobber tett mot Ptil for å møte pålegget i tråd med fristen de har satt. Vi bruker kontinuerlig læring fra tidligere hendelser å sikre at læring fra liknende hendelser er med i det videre forbedringsarbeidet også i dette tilfellet. Siden Snorre-hendelsen i 2004 og Gullfaks-hendelsen i 2010 har vi jobbet systematisk for å bli bedre på sikkerhet generelt, og brønnkontroll spesielt. Men vår og tilsynets gransking  viser også at når vi i fjor fikk en ny alvorlig brønnkontrollhendelse med betydelig gasslekkasje og fare for storulykke som resultat, er det behov for å ytterligere styrke arbeidet, noe vi setter det som er nødvendig av ressurser inn på å møte for å unngå at det skjer igjen.

Forrige artikkelVil bruke denne riggen til plugging på Valhall
Neste artikkelPå vei tilbake til Norge

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR