17 North Energy-ansatte og 31 familiemedlemmer reiser til Egypt på Norths regning. Det får en av småaksjonærene til å reagere.,For litt siden fikk aksjonæren ved en tilfeldighet høre om Egypt-turen selskapet arrangerer for sine ansatte og deres partnere. Han reagerer med vantro på selskapets prioriteringer, skriver Altaposten.

– Jeg har forstått det slik at en rekke av selskapets ansatte, samt deres ektefeller/samboere, skal være med på denne turen. Det fremstår som en «heisatur», et lukrativt julebord, en ferietur i regi av North Energy, sier mannen til Altaposten.

Han regner med at selskapet vil maskere turen som en «reise i forretningsøyemed», samt at selskapet vil bedyre at de ansatte og deres partnere betaler mesteparten av reisen selv, slik at utgiftene for North Energy blir minimale.

– Men likevel handler dette om prinsipper. Med unntak av tredje kvartal 2012 har selskapet gått med store underskudd – naturlig nok i og med at de er et leteselskap. Skal man beholde troverdigheten ute blant aksjonærene og i samfunnet for øvrig, så kan man ikke holde på å flotte seg på denne måten.

– Når ektefeller og samboere er med, så har turen uansett et klart sosialt trekk over seg, samme hvor mye faglig som legges inn. Jeg er ganske sikker på at uansett hvilke kurs, møter eller annet som skal foregå i Egypt, så kunne de lett gjennomført dette i Alta. Om det er nøkkelpersoner fra andre steder i verden som skal delta, så ser jeg for meg at det ville vært mer rasjonelt å få disse flydd inn til Alta i stedet for å sende hele bedriften på tur ned dit, sier han.

Ikke tilfeldig valg
Direktør for strategi og samfunn, Kristin Ingebrigtsen, bekrefter overfor Altaposten at samtlige ansatte fikk tilbud om en reise til Egypt i regi av selskapet. 17 av de ansatte takket ja, og reiser til Egypt i perioden 2. til 9. desember.

– Totalt med ledsagere og barn reiser 48 personer, sier Ingebrigtsen.

Hun forteller at det ikke er noen tilfeldighet at akkurat Egypt ble valgt.

– I dette området finner vi den samme geologien som i store deler av Barentshavet. Det er nettopp denne geologien vi har fordypet oss i gjennom søknadsarbeidet, og som vi planlegger å jobbe mye med i det videre arbeid, sier hun.

Ifølge henne er det lagt opp til flere geologiske ekskursjoner i løpet av turen. De ansatte skal også delta på forelesninger ved Universitetet i Kairo.

Forrige artikkelHøyt aktivitetsnivå i leverandørindustrien
Neste artikkelSUT til «COSL Promoter»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR