En smarttelefon for bruk i eksplosjonsfarlige miljøer er utviklet og produsert i Norge av Bartec Pixavi på oppdrag av et av verdens største oljeselskap.,Det Stavanger-baserte IT-selskapet Bartec Pixavi lanserer verdens første Android smarttelefon for bruk i eksplosjonsfarlige miljøer.

– Vi har lykkes med å lage et produkt som har samme ytelse og brukervennlighet som vanlige smarttelefoner for konsumenter. Produktet har flere unike egenskaper som for eksempel et 3500 mAh batteri, 4.6 tommers retinaskjerm, kapasitiv touchskjerm som kan brukes med hansker, tre HD kamera samt 3G og Bluetooth, forteller daglig leder Christian Rokseth i Pixavi.

Stiller krav
Produktet er egensikkert og selskapet er straks klar med sertifisering etter IECEx og ATEX standardene for elektronikk i eksplosjonsfarlige områder. Disse eksplosjonsfarlige områdene finnes i olje- og gassindustrien, kjemisk industri, gruver og i flere industrielle produksjonsprosesser.

– Kundene våre krever Sone 1 sertifisering, en sertifisering som stiller veldig store krav til design og utforming av produktet, sier prosjektleder Andreas Parr Bjørnsund.

Produktet kommer med Android 4.3 Jelly Bean og man kan ha akkurat de samme applikasjonene som en vanlig Android smarttelefon. I tillegg er produktet støtsikkert og vanntett.

– Dette åpner opp for helt nye måter å jobbe på i disse industriene. Vi har også utviklet en videokonferanseapplikasjon. Dette gjør at brukeren kan ha videokonferanser og streame live HD video fra Ex området. Man kan jobbe smartere ved å løse problemer med fjernhjelp, samt redusere reisetid og kostnader. Vi ser en økt interesse for video som en del av integrerte operasjoner, spesielt offshore, sier Parr Bjørnsund.

– Vi har også lagt opp til å bruke tredjepart Apps, for eksempel ERP systemer fra SAP og andre for inspeksjoner og lignende, sier han.

I 2011 ble selskapet tildelt IFU-tilskudd på 1,5 millioner kroner. Innovasjon Norge har siden 2002 jobbet sammen med Pixavi, fra de startet opp og helt frem til lanseringen.

Forrige artikkelSkal forbedre Hammerfest LNG
Neste artikkelStatoil fant gass i Kramsnø

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR