Onsdag startet produksjonen på Snøhvit-anlegget på Melkøya igjen etter to måneders driftsstans. Men anlegget har store tekniske problemer, og sentrale deler må trolig bygges om.

NTB

De største tekniske problemene er ikke løst selv etter to måneder med reparasjoner, melder NRK. Gassanlegget er nemlig ikke tilpasset de klimatiske forholdene på Finnmarkskysten.

– Anlegget fungerer rent teknisk. Men det er nok noe spinkelt bygd med tanke på de klimatiske forholdene vi har her oppe. Vi er nødt til å robustgjøre anlegget for å få full produksjon, sier Tore Torvund, konserndirektør for Undersøkelse og produksjon i StatoilHydro.

Kjøletårnet, der gassen gjøres flytende, må bygges om. Slik kjøletårnet er nå, yter anlegget bare 60 prosent av kapasiteten. Dersom det blir nødvendig med en omfattende ombygging, må den trolig gjøres i Tyskland. Det betyr høye utgifter for StatoilHydro, som trolig allerede har tapt milliarder etter å ha måttet stanse produksjonen fire ganger på to år.

– At det blir ombygging er rimelig sikkert, men hvor omfattende den blir er det for tidlig å si noe om i dag. Inntektsbortfallet er betydelig når vi ikke er i produksjon. Det er derfor vi er opptatt av å komme i drift igjen. Men full produksjon blir det ikke før nærmere 2010, sier informasjonssjef Sverre Kojedal til kanalen.

Forrige artikkelEn av seks bedriftsledere varsler kutt
Neste artikkelGjennombrudd for Sevan-datter

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR