Leggingen av rør og kabler som forbinder havbunnsinstallasjonene på Snøhvit-feltet i Barentshavet med prosessanlegget på land er fullført, melder Statoil.,Til sammen er lagt vel 723 kilometer mellom felt og land. I tillegg kommer rør og kabler mellom de ulike havbunnsstrukturene ute på feltet.

– Rørleggingen er gjennomført i henholdt til tidsplanene. Vi har også levert dette arbeidet under budsjett, sier Gunnar Myrebøe, som er ansvarlig for Snøhvit-utbyggingen til havs.

Hovedrørledningen for flerfasetransport og kontrollkabelen er verdens lengste av sine slag. Teknologien som er utviklet for disse to ledningene gjør det mulig å transportere brønnstrøm i flerfase over lange avstander, samt fjernstyre felt fra land.

Alle feltinterne rør, hovedrørledningen og CO2-rørledningen er trykktestet med vann uten at lekkasjer er observert.

– Dette viser at det arbeidet som er gjort med installasjon og sammenføyning av rørledningene til havbunnsstrukturene er av høy kvalitet, sier Olav Hagland, leder for rørledningsdelen av Snøhvit-prosjektet

Forrige artikkelOljeproduksjonen peker fortsatt nedover
Neste artikkelAksjonister klippet løs

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR