Subsea 7 oppretter Oslo-avdeling til omkring 100 mann, og håper å finne kvalifisert arbeidskraft i hovedstaden.

– Nøkkelpersonellet er på plass, og vi har allerede ansatt en god del. Og flere skal det bli. Vi regner med å bli omkring 100 mann på det nye kontoret i Oslo, sier kommunikasjonssjef i Subsea 7, Siri Skaar Stornes til Petro Media News.

Tidligere i dag sendte Subsea 7 ut pressemelding om opprettelsen av kontoret som blir liggende på Fornebu.

– Vi styrker for tiden vår bemanning i Stavanger, vårt norske hovedkontor, men for å kunne møte det store ressursbehovet i markedet trenger vi tilgang til enda flere kloke hoder. Oslo, med sin sterke marine teknologiklynge, er derfor en ideell plassering for Subsea 7s utvidelse, skrev de i meldingen.

Stornes forteller til Petro Media News at det er mange funksjoner som skal på plass.

– Oslo-kontoret skal kunne håndtere hele prosjekt. Derfor er det ganske mange som skal på plass. Du kan si at det vi egentlig gjør er å legger rør på havbunnen. Men det skal ganske mange funksjoner til for å gjøre dette, både prosjektsledelse, kontraktsfolk, økonomer, ingeniører, og ellers alt som skal til for å drive et helt prosjekt, sier hun.

Lokalene har i dag 75 kontorplasser.

– Men vi har opsjon på å fordoble dette arealet, så det totalt blir plass til 150 personer.

Stornes understreker at Subsea 7s hovedkontor fortsatt skal være i Stavanger.

– Etter fusjonen i fjor holder vi på å samlokalisere oss, og styrker oss i Stavanger. Både nærheten til Nordsjøen og nærheten til svært mange av våre kunder, gjør at det er helt naturlig at vi holder til i Stavanger, sier hun.

Når det kommer til etableringen i Oslo sier Stornes at det har mye med tilgang på personalet å gjøre.

– Mange søker seg til nettverkene sine, og Oslo er sånn sett en stor by med mye kompetanse. Dessuten er det flere av våre ansatte i Stavanger som opprinnelig er fra Oslo, og som blir med dit når vi etablerer oss. På den måten holder vi på de ansatte i stedet for at de begynner hos noen andre i hovedstaden, sier hun.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR