Eni Norge AS har nå formelt søkt norske myndigheter om tillatelse til produksjon og drift på Goliat-feltet i Barentshavet. Dermed har operatøren tatt nok et steg i retning av å bringe første del av sagaen til en konklusjon.

I søknaden til sier Eni at produksjonsstart på Goliat er planlagt til andre halvdel av 2015, og produksjonsperioden er beregnet å vare 15 år.

Som kjent blir Goliat-feltet, som er et oljefelt ca. 85 km nordvest for Hammerfest på havdyp fra 320 til 420 meter og bygges ut med en sirkulær FSPO (Floating Production, Storage and Offloading vessel). Denne skal håndter brønnstrømmen fra et havbunnsproduksjonssystem som er koblet til i alt åtte bunnrammer med i alt 22 brønner. Elektrisk kraft- og varmebehov på innretningen leveres som elektrisitet fra land via en 105 km lang sjøkabel kombinert med en gassturbindrevet generator på innretningen.

Videre sier søknaden at installasjon og oppkobling vil skje i april-mai 2015, hvilket underbygger selskapets uttalelser til Petro.no sist måned om at FPSO-en vil forlate Sør-Korea før midten av februar, og være på plass i fjorden utenfor Hammerfest for avsluttende arbeider før Barentshavkonferansen i april (20.-22.).

Forrige artikkelSubsea 7 varsler kostnadskutt
Neste artikkelOnshore-boring faller

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR