Songa Offshore SE hadde et driftsresultat (EBITDA) på USD 146 millioner i tredje kvartal, opp fra USD 64 millioner i samme periode i fjor.

Det kommer frem i selskapets rapport for tredje kvartal 2016.

Selskapet rapporterer en samlet omsetning for kvartalet på USD 229 millioner, opp fra USD 124 millioner i tredje kvartal 2015.

Resultatet ender på USD 65 millioner, opp fra USD -317 millioner i tredje kvartal i fjor.

Dermed har Songa Offshore et betydelig bedre resultat i tredje kvartal 2016 sammenlignet med fjorårets tredje kvartal.

– Med et sterkt fokus på riggytelse og kostnadseffektivitet er Songa Offshore glade for å rapportere et solid operasjonelt og finansielt kvartal, sier CEO i Songa Offshore, Bjørnar Iversen.

Det siste året har Songa fått alle sine fire Cat D-rigger levert og satt i arbeid, noe som er med på å heve resultatet.

Men fra slutten av november blir «Songa Enabler»-kontrakten suspendert av Statoil i fire måneder, når den pågående brønnen på Snøhvit-feltet i Barentshavet er avsluttet.

«Songa Dee» og «Songa Trym» ligger også i opplag.

– Nordsjøboremarkedet fortsetter å være svært utfordrende, med et begrenset antall anbud både på norsk sokkel og i det britiske markedet. Som et resultat har flere rigger gått av kontrakt og lagt i opplag, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

– Konkurransen om de få anbudene i markedet er hard. Songa Offshore er fortsatt av den oppfatning av at 2017 vil bli et utfordrende år for bransjen, skriver selskapet.

 

Forrige artikkelPolarcus med kontrakt i Asia Pacific
Neste artikkelSnorre-beslutning i desember

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR