Solstad Offshore angrer på å ha inngått milliardavtale om bygging av nye skip ved norske verft, og sier ordren ikke ville ha blitt signert dersom rederiet hadde kjent til regjeringens skatteplaner.

NTB

Solstad Offshore inngikk i august i år kontrakt
med Aker Yards for bygging av to skip til en
verdi av 1,4 milliarder kroner.

Solstad Offshore har for tiden fem skip i ordre ved norske verft. Den totale verdien er 3,25 milliarder kroner. To av skipene, til sammen verdt 1,4 milliarder kroner, ble bestilt nå i høst.

– Disse ville ikke blitt kontrahert dersom man visste om regjeringens skatteforslag, opplyser Solstad i en børsmelding fredag.

Rederiet opplyser at det er stor usikkerhet knyttet til hvordan skattebelastningen skal beregnes. Effekten vil imidlertid være svekket egenkapital og redusert evne til å foreta nyinvesteringer, varsler Solstad Offshore.

– Denne situasjonen vil kunne få store negative konsekvenser for selskapets videre ekspansjonsplaner, og vil redusere vår konkurranseevne vis-à-vis selskaper under andre skatteregimer. Dette vil igjen få en negativ betydning for våre underleverandører og den videre rekruttering av norske mannskaper, heter det i børsmeldingen.

Solstad mener regjeringens forslag er svært negativt for norske rederier, norske verft og leverandørindustrien.

Solstad har investert rundt 10 milliarder kroner siden 1996, og har med dette vært med på å sikre arbeidsplasser og utvikling i distriktene, ifølge rederiet.

15.08.2007: Aker Yards skal bygge for Solstad

Forrige artikkelAibel satser på vekst
Neste artikkelHenter klimasvar i Svalbard-gjørme

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR