Songa Offshore SE melder om driftsinntekter for tredje kvartal 2012 på 824,42 millioner kroner, med et samlet tap på 614,63 millioner kroner.

Av Toril Hole Halvorsen

Driftsinntekter for tredje kvartal er på USD 145,4 millioner, tilsvarende 824,42 millioner kroner etter dagens kurs, med et samlet tap på USD 108,4 millioner, eller 614,63 millioner kroner.

Selskapet har et verdifall på USD 116,8 millioner (662,25 millioner kroner) på grunn av salget av «Songa Eclipse».

– Vår ambisjon er å bli ledende mid-water riggoperatører på norsk sokkel.Salget av «Songa Eclipse» representerer et første skritt i å strømlinjeforme selskapet, og er et viktig skritt i denne retningen. Det bidrar også til å styrke vår kontantbeholdning med USD 280 millioner (NOK 1,59 milliarder) etter tilbakebetaling av en gjeld på USD 310 millioner (NOK 1,76 milliarder), sier CEO og styreleder, Jens A. Wilhelmsen.

I forbindelse med resultatene for tredje kvartal, spesifiserer Songa også kostnadsoverskridelser i forbindelse med oppgradering og vedlikehold av «Songa Delta» og «Songa Trym». Mens Songas netto andel av kostnadene for oppgradering av «Songa Delta» er anslått til USD 135 millioner (765,45 millioner kroner), er den estimerte netto kostnaden for «Songa Trym» USD 165 millioner (935,55 millioner kroner).

– Vi har satt et par av svært utfordrende måneder bak oss, med kostnadsoverskridelser på «Songa Delta» og «Songa Trym», en endring i toppledelsen og salg av «Songa Eclipse». Nå som «Songa Delta» og «Songa Trym» igjen blir operative, vil vi gå inn i en situasjon hvor vi kan fokusere mer av energien vår på å optimalisere driften. Vi går fra en til tre rigger i operasjon på norsk sokkel, og vi må nå sørge for at vi får de stordriftsfordelene som økningen i aktiviteten vil tilby, sier Wilhelmsen.

Forrige artikkelSvalin-PUD godkjent
Neste artikkelProduksjonen gjenopptatt ved Hammerfest LNG

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR