Songa Trym har avsluttet sitt verftsopphold på CCB. Prislapp: 1,4 milliarder kroner.

15. november hadde Songa Trym besøk av Petroleumstilsynet i forbindelse med søknad om Samsvarsuttalelse (SUT). Tilsynet identifiserte avvik knyttet til vedlikehold, sikkerhetsfunksjoner, manuelle choker, elektriske kabler og rengjøring av sementlinje, ifølge Ptil.

Songa Offshore melder i dag om at verftsoppholdet ved CCB nå er over, og at det fullstendige arbeidet med riggen vil være ferdig innen utgangen av januar.

– Avvik påpekt av Petroleumstilsynet etter deres tilsyn 15. november har blitt rettet , skriver Songa i en melding.

Prislappen på verftsoppholdet er ifølge Songa Offshore på i overkant av 1,4 milliarder kroner.

– For Songa er kostnaden for verftsoppholdet 205 millioner dollar. Den totale kostnaden, inkludert 55 millioner dollar tilbakebetalt fra klienten er 260 millioner USD, skriver Songa Offshore. Etter dagens kurs utgjør dette rundt 1,4 milliarder kroner.

”Songa Trym” skal etter testing, og løfting av BOPer, et arbeid som er forventet ferdig i løpet av januar, på kontrakt med Statoil, en 3+2-kontrakt.

Av arbeidet riggen skal gjøre for Statoil, inkluderer sannsynligvis boringen av Svale Nord -prospektet i Norskehavet, brønn 6608/10-15 . I sammenheng med denne boringen, vil Statoil også bore brønn 6608/11-8 , Falk Downflank , som er en avgrensning av Falk -funnet som ble gjort for 12 år siden. Nøyaktig når disse brønnene vil bli påbegynt, har det ikke lykkes Petro.no å finne ut av.

Forrige artikkelNorge er lyset i tunnelen
Neste artikkelJa til boring av Jorvik

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR