Ambulansesjåførene ved Hammerfest sykehus klaget lørdag over at nyvaskede biler ble fulle av sot etter en halvtime med regn. Fakkelen på Statoils gassanlegg på Melkøya er utpekt som synder.

Sjåførene sier til Finnmark Dagblad at de ikke vet om soten er helseskadelig, men at de er bekymret fordi den kommer fra lufta som hele byen puster inn.

Informasjonsleder i Statoil Snøhvit, Sverre Kojedal, bekrefter overfor avisa at det er fakkelen på anlegget på Melkøya som er synderen, men forsikrer at soten ikke er skadelig.

Ifølge Kojedal oppstår det sot når flammer får for lite luft. Gassen som nå brennes i fakkelen inneholder så mye vann at det ikke er mulig å tilføre nok oksygen.

Fram til midten av september vil gassen inneholde store mengder væske. Etter den tid vil fakkelen bare bli brukt som sikkerhetsventil, og ifølge Kojedal bare brenne i 15 minutter en gang i måneden.

– Vi kan ikke annet enn å beklage og håpe at folk har tålmodighet med oss og forstår at vi må gjennom denne fasen før vi kommer over i vanlig drift, sier han til Finnmark Dagblad.

Forrige artikkelFlytende gasskraftverk i sikte
Neste artikkelHydro får tilslag i Mexicogolfen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR