Næringsforeningen Petro Arctic tror at olje- og gassindustrien kommer til å investere 100 milliarder i Finnmark framover. Det er nesten dobbelt så mye som Snøhvit-utbyggingen.

Arvid Jensen, styrelederen i det som tidligere het Snøhvit Næringsforening, sier til Dagens Næringsliv at det er fire prosjekter som kommer til å gi et langvarig økonomisk oppsving i området.

Det dreier seg om utbyggingene av Hydros Nucula-felt og Enis Goliat-felt, oljesonen på Snøhvit og fordobling av produksjonen på Snøhvit gassanlegg på Melkøya.

Ifølge Jensen kan investeringene i Barentshavet fra 2009 til sammen komme opp i 100 milliarder kroner.

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen har nylig uttalt at de siste tre prosjektene kan føre til investeringer på 50 til 75 milliarder kroner.

Gårsdagens bekreftelse på at Hydro har funnet olje og gass på Nucula styrker Petro Arctics utregninger, og har ført til ny optimisme blant oljeselskapene i nord.

Letesjef Yngve Vassmyr i Tromsø-baserte Discover Petroleum sier til DN at det har vært mange skuffelser i Barentshavet.

Men de siste funnene på Nucula og Goliat viser at det kanskje har vært boret for grunt tidligere, og at selskapene nå har truffet med letemodellen, mener han.

Forrige artikkelAnleggsarbeider kidnappet i Nigeria
Neste artikkelGranskningsrapporten blir offentlig

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR