Neste uke avholdes første møte i det hittil nyeste skuddet på stammen av Society of Petroleum Engineers (SPE), verdens største fagforum og -nettverk for ingeniører i petroleumsbransjen.

– Vi tar utgangspunkt i Harstad, men har valgt navnet for å signalisere at vi favner bredere; at vi vi vil ha hele Nord-Norge med oss, sier leder for SPE Northern Norway, Kurt Jørgensen til petronord.no.

– Og så lenge vi, ulikt fra SPE-avdelingene i sør, ikke har stedsnavn, holder vi oss unna kretsmesterskapene, smiler han.

– På samme måte holder vi oss til organisasjonens fellesspråk, engelsk: Først og fremst fordi dette det offisielle språket i SPE, men også for å gjøre det klart at dette er en internasjonal organisasjon hvor teknologi, det øvrige faglige og det sosiale er hovedfokus. Vi roter oss ikke inn i politikk, slår han rolig fast.

Teknologifokuserte
Til forskjell fra mange andre fagforbund er det ikke ansatterettigheter som står i høysetet når SPE samler sine tropper, men teknologiske utfordringer og erfaringer.

– Vi satser på å få såkalte Distinguished Lecturers fra organisasonen som foredragsholdere. Dette er enere på sine fagfelt, og som deler av sine erfaringer, forteller Jørgensen.

– Til det første møtet har vi fått Jan Drechsler fra Statoil, som også leder SPE Stavanger, til å fortelle om SPE og hva vi driver med. I tillegg kommer Olivier Pippi, reservoaringeniør i BP UK, med et rent oljefaglig foredrag. Jørgensen, som selv jobber i oljeservicegiganten Weatherford, forteller videre at SPE Northern Norway har som mål å kombinere foredragene fra SPEs Distinguished Lecturers med lokale foredragsholdere og/eller lokale temaer.

– Vi vil favne alt fra tidligfase til modne felt; Nord-Norge har mye underveis (som f.eks. Goliat), mens felt som Norne allerede begynner å slite med senfaseproblematikk, så det er mye å diskutere, sier han. Med et styre bestående av tre personer fra Statoil, en fra Weatherford (Jørgensen), en fra Total og en fra North Energy, burde SPE Northern Norway være kompetente til å finne de interessante temaene.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR