Årsaken til at «Transocean Barents» ikke er ferdig på Shells Norskehavs-brønn Onyx South er mange, forteller informasjonssjefen.

– Boreoperasjonen pågår ennå, og vi kan ikke si noe spesifikt om når vi går inn i reservoaret. Vi støtte tidligere på tekniske utfordringer, og måtte ta et sidesteg, noe som ikke er uvanlig i brønner med høyt trykk og høy temperatur, sier informasjonssjef Terje Jonassen i Shell til Tidens Krav.

Aktivitetene på brønnen var planlagt å vare i 102 dager, men semien «Transocean Barents» har nå vært på lokasjon i 111 dager. Ved funn regner operatøren med å bruke 87 dager på lokasjon.

Etter hva Petro Media News kjenner til blir riggen overlevert til GDF Suez i september.

Prospektet bores for å jakte tilleggsreserver til Shells Linnorm-felt. Letebrønn 6406/9-3 Onyx South ligger på rundt 298 meters havdyp i lisens 255 , og omkring syv kilometer fra Linnorm-funnet ( 6406/9-1 ), og formålet er å kartlegge hydrokarbonpotensialet i Lower Ile-, Tofte- og Lower Tilje-formasjonene. Forventede hydrokarboner er gass og lett kondensat. Prospektet ligger i et høytrykk- og høy temperatur- reservoar, og boring vil følgelig være underlagt HPHT-prosedyrer.

Utreise og logistikk vil under borekampanjen skje fra Kristiansund og Vestbase. Lisens 255 ble tildelt 12. mai 2000 i den 16. konsesjonsrunden på norsk sokkel. Dette er den sjette brønnen som blir boret i lisensens areal.

Riggen skal bore til en vertikal dybde på 5.340 meter, målt fra boredekket.

Partnerne i PL 255 er Shell (operatør, 30 prosent eierandel), Petoro (30 prosent), Statoil (20 prosent) og Total (20 prosent).

Forrige artikkelAGR Enhanced Drilling utvider BP-kontrakt
Neste artikkel”Svært lovende» i Karahavet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR