Sikrer seg 15 prosent i Hoop-lisens, mot å gi bort 15 prosent av Heimdalshøe.,Spike Exploration melder nå at de har inngått en byttehandel med Tullow Oil, der Spike overtar halvparten av Tullows eierandeler i GDF Suez-opererte PL722 i Barentshavet.

Tullow overtar på sin side 15 prosent av andelene i PL 494 b/c i den sørlige delen av Nordsjøen. Spike sikret seg 30 prosent i denne lisensen – som inkluderer Heimdalshøe-prospektet – da de i fjor kjøpte opp Bridge Energy. Heimdalshøe skal etter planen spuddes i tredje kvartal i år.

Når handelen er godkjent vil lisensen fordele seg mellom Det norske oljeselskap ASA (30 prosent og operatør), Dana (24 prosent), Fortis (16 prosent), Spike/Bridge (15 prosent) og Tullow (15 prosent)

LES OGSÅ: Spike kjøper Bridge

Vil delta mer i Barentshavet

PL 722 ligger i Hoop-området i Barentshavet, et område Spike mener er svært attraktivt, spesielt etter det nærliggende Wisting-funnet.

Etter byttehandelen ser fordelingen av lisensen slik ut: GDF Suez (30 prosent og operatør), Rocksource (20 prosent), North Energy (20 prosent), Spike (15 prosent) og Tullow (15 prosent). Fristen for å beslutte om det skal bores en letebrønn er satt til 21. juni 2016.

– Etter å ha deltatt i en felles seismikk-kampanje i Barentshavet sørøst, kjøpt inn multiklient-seismikk og kjøpt opp andeler i PL230, øker Spike nå nærværet i Barentshavet ytterligere, med ambisjoner om å være en aktiv deltaker i denne spennende regionen, sier konsernsjef i Spike, Bjørn Inge Tønnesen i en melding.

Forrige artikkelAvvik for Eldfisk
Neste artikkelForlenget Brage-kontrakt for Apply

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR