Ifølge Lundin skal Ogna spuddes i dag.,Det forteller operatøren til Petro Media News.

Tidligere i uken kunne Lundin fortelle at spud av letebrønn 8/5-1 Ogna i lisens 453S i den sørlige delen av Nordsjøen, var ventet natt til fredag denne uken. Torsdag forteller operatøren at brønnen spuddes i dag.

Letebrønnen ligger mellom Ula og Yme , cirka 165 km sørvest for Egersund, og skal bores av «Maersk Guardian». Operasjonene har en forventet varighet på minst 54 dager.

Målreservoarene ligger i Jura i Sandnes- og Bryne-formasjonene, og i Trias i Skagerrakformasjonen. Toppen av målet ligger 2.282 meter under havoverflaten, mens total vertikal dybde for brønnen er planlagt til 2.444 meter fra boredekk. Lundin tror det er rundt 22 prosent sjanse for at prospektet skjuler rundt 157 millioner fat oljeekvivalenter.

Dersom det blir gjort funn i brønnen, vil det bli gjennomført produksjonstest, og den samlede varighet av aktiviteten kan bli opp til 108 dager. Havdypet på stedet er 72 meter.

Partnere i PL 453S er Lundin (operatør med 35 prosent eierandel), Noreco (25 prosent), Det norske (25 prosent) og VNG (15 prosent).

Forrige artikkelKværner-kontrakt øker med fem mrd.
Neste artikkelJakter potensiell gassgigant i april

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR