OMV Norge gjør klar for spud på Wisting i Barentshavet.

Nå som «Leiv Eiriksson» er ferdig på Norvarg har OMV Norge overtatt semien som etter planen skal bore to letebrønner på Wisting i PL 537 . Ptil og OD har tidligere gitt OMV grønt lys til å sette i gang med boringen. Operatøren regner med spud over helgen.

Wisting-prospektet består av fire mulige reservoarsoner, som skal undersøkes ved boring av to brønner. Den første brønnen, 7324/8-1 Wisting Central , skal kun teste Realgrunnensubgruppen (Stø-, Nordmela-, Tubåen-, Fruholmenformasjonene), for så å avslutte brønnen like etter å ha boret inn i Snaddformasjonen.

Deretter skal brønn nummer to, 7324/7-1 Wisting Alternative , bores cirka fem kilometer lenger nordvest. Hovedformålet med denne brønnen er å undersøke Kobbeformasjonen av nedre trias alder. På veien ned til det primære reservoarmålet, vil også brønnen bores gjennom og teste prospektiviteten i både øvre og midte del av Snaddformasjonen, som er det sekundære reservoarmålet.

Prospektet er lokalisert cirka 256 kilometer nord-nordvest for Nordkapp og 195 kilometer sørøst for Bjørnøya. Vanndypet på lokasjonen varierer fra 392 meter til 402 meter. Varigheten på operasjonen er estimert til 65 dager ved tørt hull i begge brønnene og 75 dager ved funn. Sannsynlig hydrokarbonforekomst er olje, men mulig forekomst av gass kan ifølge operatøren ikke utelukkes.

OMV er operatør (25 prosent) og partnere i lisensen er Idemitsu (20 prosent), Petoro (20 prosent), Spring Energy (20 prosent) og Statoil (15 prosent).

Forrige artikkelStarter boringen på Prirazlomnoye
Neste artikkelIchthys-kontrakt til Scana

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR