Songas mobile rigger er ikke av de nyeste, men pålitelige.

En oppdatering på flåtestatusen for Songas rigger viser at semien Songa Delta, som den siste måneden har boret på norsk sokkel for Wintershall og Det norske, var operativ 98 prosent av tiden. Også selskapets Songa Trym-semi var operativ 98 prosent av tiden, viser oversikten. Songa Trym borer for Statoil.

Minst imponerende av selskapets rigger på norsk sokkel i perioden, var semien Songa Dee, som hadde en oppetid på 91 prosent. Riggen har boret for Marathon og Lundin.

Utenfor Australia oppnådde semien Songa Venus en oppetid på 97 prosent forrige måned, og fortsetter nå boringen «down under» på vegne av Total E&P.

Mercur til Singapore neste uke
Songa Mercur er meldt «in transit» til Singapore, og ventes å ankomme i midten av måneden etter å ha blitt godkjent av kinesiske tollmyndigheter. Riggen skal inn for en full inspeksjon og resertifisering av BOP og marine risere som den mistet under arbeid i Kina.

I Singapore er også Songa Eclipse under bygging på Jurong, men selskapet har ikke gitt noen oppdateringer på når den nye riggen ventes å være klar for levering.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR