Plattformen ferdig etter elleve år.,Gazproms datterselskap Sevmorneftegaz er klar til å starte boringen på Prirazlomnoye -feltet i Pechorasjøen offshore Varandey i oktober, melder Barentsobserver .

Dette betyr at aktivitetene på Russlands første offshoreutbygging på arktisk sokkel endelig er et faktum, elleve år etter at operatøren kjøpte den utrangerte ”Hutton TLP”-plattformen og startet arbeidet med å oppgradere den for helårsboring i istykkelser på opptil 1,7 meter, blant annet med issikkert skrog. Det er det tidligere militærverftet Sevmash i Severodvinsk som har stått for ombyggingen for de ekstreme forholdene: Feltet er isfritt bare 110 dager i året, har en gjennomsnittlig lufttemperatur på – 4 grader, og vintertemperaturer på ned mot – 50. Plattformen har en designtid på 50 år.

Prirazlomnoyefeltet ligger på rundt tyve meters vanndyp og inneholder rundt 610 millioner fat olje. Disse skal produseres gjennom 19 produksjonsbrønner, kombinert med 16 vanninjeksjonsbrønner – og fem i reserve. Alle brønner skal bores gjennom plattformens (Prirazlomnaya) integrerte boreanlegg, og injeksjonstrykket vil være så høyt at det er på grensen til fracking.

På det meste vil plattformen produsere opptil 161,000 fat olje per dag, som vil bli lagret på plattformen og eksportert via isbrytende shutteltankere til lagertankeren ”Belokamenka” i Kolabukten.

Investeringene i feltet skal være på USD 800 millioner.

Forrige artikkelStrømløs på andre døgnet
Neste artikkelMalthus inngår Total Safety-kontrakt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR