Riksmekleren har innkalt Safe og Norsk olje og gass til mekling på brønnservice-området fredag klokken 10.00. Meklingsfristen er klokken 24.00 lørdag kveld.,Det skriver Safe på sine hjemmesider. Safe har varslet plassoppsigelse for 89 medlemmer i Baker Hughes som vil bli tatt ut i streik natt til søndag dersom mekler Kine Steinsvik ikke klarer å legge fram et forslag som begge parter kan godta.

Organisasjonssekretær Levard Olsen-Hagen er forhandlingsleder i oppgjøret. Han venter at det blir en utfordrende mekling.

– På brønnservice-området er partene i en utfordrende situasjon rent avtalemessig. Bransjen har vært gjennom oppkjøp og virksomhetsoverdragelser som har resultert i uklare avtaleforhold. Dette ønsker Safe nå å ordne opp i, sier Olsen-Hagen som understreker at dette også handler om å forsvare allerede opparbeidede rettigheter.

– Det viktige for Safe er å sikre at våre medlemmer opprettholder sine lønns- og arbeidsvilkår som er opparbeidet gjennom flere tiår. Samtidig skal selvsagt medlemmene våre ha en lønnsutvikling på lik linje med det resten av samfunnet har hatt, sier han.

Under meklingen er partene underlagt lovmessig taushetsplikt om meklingens gang.

Forrige artikkelKveitefiske i lofoten. «monsterkveita»
Neste artikkelFlere kontrakter til DOF

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR