Walter Sognnes og Bjørn Inge Tønnessen starter enda et oljeselskap, Edge Petroleum.

Det nye selskapet er støttet med 4,2 milliarder kroner fra det amerikansk fondet Elliot Management, skriver Dagens Næringsliv.

Tønnessen ledet fra 2012 til 2017 Spike Exploration, som nå er en del av Point Resources. Også Sognnes har hatt en lederstilling i Spike de siste årene. Han har tidligere vært med å starte opp industrieventyret Revus Energy.

Elliott Management, et privat investeringsforetak som ble stiftet i 1977, og dets tilknyttede selskaper vil investere opptil 500 millioner USD i det nye selskapet.

Edge Petroleum vil fokusere på å etablere en portefølje av olje- og gassfelt i utbyggingsfasen, understøttet av produksjon og feltnær leting, på den norske kontinentalsokkelen.

Selskapet vil ha kontorer i Stavanger og Oslo.

 

 

Forrige artikkelAker BP håper på fellesutbygging nord for Alvheim
Neste artikkelDeepsea Bergen borer Carmen-brønn for Statoil

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

1 kommentar

  1. Dette er det tredje Norske oljeselskapet som entrer den Norske Sokkelen på kort tid.(Sverre Skogen’s nye selskap+DNO’s gjenninntreden på Norsk Sokkel). I tillegg har vi bl.a. Aker BP,Point Resources(Hitecvision),OKEA,DEA,PGNIG,LOTOS+ en masse andre selskaper som er i markedet for å kjøpe eiendeler på den Norkse Sokkelen.Jeg tror ikke jeg tar munnen for full hvis jeg spår at alle ikke kan lykkes!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR