Den brasilianske staten vil bytte til seg større andeler i Petrobras ved å dele ut nye oljefelt. Slik vil staten få bedre kontroll over selskapet.

Petrobras er i utgangspunktet det statlige oljeselskapet i Brasil, men i likhet med i StatoilHydro er store aksjeposter også eid av private investorer. Nå vil brasilianske myndigheter ha bedre kontroll med selskapet, og for å få det til, vil de bytte oljefelt mot aksjer.

Ifølge en kilde Reuters har snakket med, vil Petrobras registrere nye aksjer og gi disse til myndighetene, mot at selskapet får rettigheter til å utvinne oljefelt som er eid av staten.

– Dette kommer til å skje, og avgjørelsen bør komme relativt kjapt, slik at denne operasjonen kan fine sted mot slutten av 2010, sier kilden ifølge Upstreamonline.

Kilden insisterer også at myndighetene vil bruke konservative anslag på verdien på oljefeltene, slik at ikke andre aksjonærer vil få senket verdien på sine aksjer.

– Hvis anslagene tilsier at et oljefelt inneholder 10 milliarder fat, vil myndighetene bruke et mer konservativt anslag, for eksempel 5 milliarder fat, sier kilden.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR