StatoilHydro er i full gang med senfase-oppgraderingen på Statfjord-feltet. Nå begynner arbeidet med å installere ny topdrive, ny heisespill og å skifte ut alle elektriske systemer for boreanlegget på Statfjord B-plattformen.,Av Alf Inge Molde

– Et oppgradert boreanlegg er en forutsetning for å kunne gjennomføre det omfattende boreprogrammet på Statfjord B-plattformen fremover. Det nye boreanlegget betyr også en stor forbedring når det gjelder helse, miljø og sikkerhet, sier prosjektleder for oppgraderingen av boreanlegget, Colin Briggs, i en pressemelding fra StatoilHydro.

Boreanlegget på Statfjord B kommer til å være stengt ned i oppgraderingsperioden. Når anlegget er klart til bruk igjen i løpet av mars 2009, har det blitt lagt ned 175.000 arbeidstimer i oppgraderingen.

Milliardinvestering
– På det meste vil 80 personer jobbe med modifikasjoner mens plattformen er i full drift. Vi er godt forberedt og har allerede planene klare for gjennomføring av de første 80.000 arbeidstimene. Den første store utfordringen kommer ved inngangen til juli, når den nye elektriske modulen skal løftes om bord, sier Briggs.

Målet med prosjektene på Statfjord er å sørge for økt utvinning og lengre produktiv levetid, og selskapet opplyser at det nå er halvveis i gjennomføringen. Oppgraderingen av boreutstyret på alle plattformene skal være ferdig i 2010. Bare i 2008 investerer StatoilHydro 2,3 milliarder kroner i senfaseprosjektet. I tillegg kommer over to milliarder kroner til drift, vedlikehold og modifikasjoner på feltet.

Håndtering av borerør og boreslam for tur
Når moderniseringen av boreanleggene på de tre Statfjord-plattformene er ferdig, skal alle ha samme funksjonalitet og utstyr.

– Neste fase av oppgraderingen omfatter nytt utstyr for håndtering av borerør og oppgradering av modulene for boreslam. Det vil innebære en ytterligere robustgjøring av boreanlegget og en vesentlig forbedring av arbeidsmiljøet, sier leder for boring og brønn Stavanger i selskapet, Petter Kolstø, i meldingen.

Hovedkontraktør for boreoppgraderingen på Statfjord B er Seawell Norge, støttet av Grenland Group og Profitek. Hovedleverandørene av utstyr er National Oilwell Varco og Wartsila Norway.

Forrige artikkelStortingsopprør i Ap mot bensinavgiftene
Neste artikkelSupplybåt ble brannbåt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR