Statoil overleverte tirsdag årsaksanalysen etter gassutblåsningen på Snorre A-plattformen i Nordsjøen i fjor til Petroleumstilsynet.,Analysen er utarbeidet for å gi svar på hvordan utblåsningen 28. november i fjor kunne skje, og for å vurdere ytterligere tiltak for å bedre sikkerheten i Statoil.

– Analysen avdekker svakheter innenfor organisasjon og ledelse, systemer og arbeidsprosesser. Det viktige nå er å ta lærdom av hva som skjedde. Årsaksanalysen gir viktige bidrag til å sikre at de riktige tiltakene blir iverksatt, sier Terje Overvik, Statoils konserndirektør for forretningsområdet undersøkelse og produksjon Norge, i en pressemelding.

Han legger til at gassutblåsningen på Snorre A var en svært alvorlig hendelse og har vært krevende for Statoil.

– Selv om Statoil har hatt en positiv utvikling i sikkerheten de siste årene, viser hendelsen på Snorre og funnene i analysen at vi fortsatt har forbedringsområder, sier Overvik.

Både Statoil og Petroleumstilsynet har tidligere utarbeidet granskningsrapporter etter gassutblåsningen på Snorre A, og årsaksanalysen er gjennomført på grunnlag av disse rapportene. Statoil skal arbeide videre med en tiltakspakke og en tidfestet plan for å iverksette og måle effekten av de anbefalte tiltakene for Snorre-organisasjonen. Tiltakspakken skal være ferdig 1. desember. (©NTB)

Forrige artikkelNy ordre på skipsbygging til Aker
Neste artikkelMangelfull opplæring og uklar dokumentasjon

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR