Torsdag signerte Statoil og Barents Naturgass en rammeavtale om leveranser av LNG. Det skriver det nordnorske leverandørnettverket Petro Arctic.

Signeringen ble gjort i forbindelse med Statoils Supplier day som ble gjennomført i Hammerfest, og ble foretatt av direktør for driftsinnkjøp og materialstyring i Statoil, Linda Moe Lund og administrerende direktør i Barents Naturgass, Gudrun Rollefsen.

LNG-leveranser fra Polarbase

Kontrakten dekker leveranser av LNG ut fra Polarbase.

Direktør for driftsinnkjøp og materialstyring i Statoil, Linda Moe Lund og administrerende direktør i Barents Naturgass, Gudrun Rollefsen signerte kontrakten. (Foto: Petro Arctic)
Direktør for driftsinnkjøp og materialstyring i Statoil, Linda Moe Lund og administrerende direktør i Barents Naturgass, Gudrun Rollefsen signerte kontrakten. (Foto: Petro Arctic)

– I første omgang skal tre nybygde taubåter bunkres ved basen, men det kan bli mer aktivitet dersom LNG-drevne supplyskip flyttes til regionen, sier Linda Moe Lund i Statoil.

Kontrakten kan også utvides til å dekke flere lokasjoner dersom det skulle bli aktuelt.

Kontrakten har en varighet på 4 år, i tillegg kommer 2 x 2 års opsjoner. Kontrakten har oppstart 01. januar 2017, men første leveranse vil ikke leveres før den første taubåten blir satt i drift i mars 2017.

Flere kontrakter til nord

– Det er veldig gledelig at Statoil signerer nok en avtale med lokale leverandører, sier prosjektdirektør Nina Kivijervi Jonassen i Petro Arctic.

– Under leverandørdagen i Hammerfest i dag har vi fått en beskrivelse av Statoils nye kontraktsstrategier, som skal gjøre det enklere å benytte lokale leverandører i tilfeller hvor disse er konkurransedyktige, sier hun.

Den siste tiden har Statoil inngått flere avtaler med leverandører i de tre nordligste fylkene.

– Dette ser vi som et signal på at man faktisk realiserer det man sier man ønsker å få til med det nye kontraktsregimet. At selskapet i tillegg har økt sine innkjøp fra nordnorske leverandører med 30 prosent i forhold til fjoråret viser at leverandørindustrien i nord er konkurransedyktig, og at det nå er større muligheter for å bli en direkte leverandør til Statoil enn tidligere, sier Kivijervi Jonassen.

– Barents Naturgass er et raskt voksende og veldig spennende selskap som leverer naturgass til flere lokasjoner i Nord-Norge og i Sverige. Vi i Petro Arcitc gratulerer vår medlemsbedrift med rammeavtalen og ønsker lykke til med leveransene, avslutter hun.

Forrige artikkelDea halverer antall ansatte i Norge
Neste artikkelOD-ja til Alta-fordypning

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR