Under dagens åpning av årets idrettshappening i Nord-Norge Arctic Race arrangeres en større næringslivskonferanse i Bodø. Her innledet en offensiv konsernsjef i Statoil Eldar Sætre med stor Sunnmørsk entusiasme foran en fullsatt sal på Scandic Havet at Statoil skal forsett sin satsing i nord både innenfor leting og produksjon, og ikke minst gjennom ny teknologi, forskning og utvikling være best i verden på positivt fotavtrykk innen klima.

Best i verden i nord.

Produksjonen av olje og gass i nord skal være i verdenstoppen når det gjelder CO2 utslipp og risiko for olje utslipp til sjø.

Samspill med fiskeri og reiseliv.

Et annet viktig poeng under konsernsjefens tale var viktigheten og prioriteringen av samspill og fellesløsninger med andre næringer i nord. Spesielt sjømat og reiselivsnæringen som har stor betydning langs hele kysten. Eldar Sætre viste til gode eksempler på samarbeid med fiskerinæringen i Finnmark når Snøhvitfeltet skulle realiseres.

30 % økning i nord.

Direktør i Petro Arctic, Kjell Giæver. (Foto: Petro Arctic)
Direktør i Petro Arctic, Kjell Giæver. (Foto: Petro Arctic)

For Petro Arctic og våre medlemsbedrifter står alltid ringvirkninger høyest på vår agenda. Vi jubler og heier litt ekstra når Eldar Sætre og hans dyktig team har økt sine innkjøp i nord med 30% i løpet av det siste året. Det viser at våre leverandørbedrifter i nord har konkurransekraft i et globalt marked, sier en fornøyd Kjell Giæver direktør i Petro Arctic.

 

Les også: Statoil fornøyd med tildelingen i 23.konsesjonsrunde

Ledertrøyer i nord

Statoil sin konsernsjef kom direkte til Nordland fra besøk ved Hammefest LNG, Gassanlegget ved verdens nordligste by er et godt eksempel på ledertrøyer i nord. Snøhvit er i dag det mest miljøvennlige og energieffektive LNG-anlegget i verden med lavest utslipp av CO2 per produsert enhet.

Les også:23.konsesjonsrunde skaper arbeidsplasser og økonomisk vekst

Gass for ca 100 milliarder kroner er allerede eksport ut fra anlegget i Finnmarksbyen Hammerfest og eventyret har så vidt begynt!

Eldar Sætre bekreftet fra talerstolen i Bodø at jobben med å realisere en oljeterminal på Veidnes i Nordkapp kommune fortsetter med sammen innsats som tidligere. Statoil har tidligere kommunisert et mulig konsept valg i 2017.

Lofoten og VesterålenGass for ca 100 milliarder kroner er allerede eksport ut fra anlegget i finnmarksbyen Hammerfest, og eventyret har så vidt begynt!

Sætre understreket hvor viktig en konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja er for Statoil og samfunnet for øvrig.

Mye av vår framtidige nasjonale verdiskaping fra olje og gass vil i framtiden komme fra nord, tilgangen på nye attraktive havområder vil derfor være minst like viktig de neste 10 årene, som årene som ligger bak oss. Sætre understreket hvor viktig en konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja er for Statoil og samfunnet for øvrig. Dette er også en av Petro Arctic`s viktigste saker å jobbe med fram mot neste stortingsvalg høsten 2017, lover en entusiastisk Kjell Giæver fra nord.

Nyhetsbrev fra Petro.no

 

Forrige artikkelSubsea 7 kjøper Swagelining Limited
Neste artikkelØkte oljelagre sendte oljeprisen ned

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR