Statoil har påvist gass/kondensat i Valemon nær Kvitebjørn-feltet i Nordsjøen og olje i Morvin på Haltenbanken nord for Kristin-feltet.

Funnene ble gjort med avgrensningsbrønnene 34/11-5S (Valemon) og 6506/11-8 (Morvin). melder Statoil.

– Utvikling av felt i nærheten av områder der vi allerede har en ledende rolle er av stor betydning for oss, sier Tim Dodson, direktør for letevirksomhet i forretningsområdet Undersøkelse og produksjon Norge.

– Selv om det er for tidlig å konkludere hvor store reserver vi har i Valemon og Morvin, underbygger funnene de høye ambisjonene selskapet har for norsk sokkel, sier Dodson.

Valemon ble boret fra
Kvitebjørn-plattformen.
Foto: Statoil

Avgrensingsbrønnen i Valemon ble boret fra den Statoil-opererte Kvitebjørn-plattformen. Med sine 7380 meter er dette den lengste HPHT-brønnen (høyt trykk/høy temperatur) som selskapet har boret.

– Det pågår feltutviklingsstudier for Valemon, men det er for tidlig å si noe om hvordan dette gass/kondensatfunnet eventuelt kan bygges ut. Vi vil se på muligheter både for en selvstendig utbygging og en oppkopling mot annen infrastruktur, sier Astrid Sørensen, Statoils områdedirektør for Troll-Sleipner.

Avgrensningsbrønnen på Morvin ble boret fra riggen West Alpha.

– Oljefunnet er interessant og bekrefter at potensialet i Halten-området fortsatt er stort. Mest sannsynlig vil Morvin bli bygget ut som en satellitt til Kristin eller Åsgard, sier Dodson.

Rettighetshavere i Kvitebjørn (utvinningstillatelse 193) er Statoil (43,55 prosent), Petoro (30), Hydro (15), Enterprise Oil (6,45) og Total (5).

Rettighetshavere i Morvin (utvinningstillatelse 134B) er Statoil (50 prosent), ENI (30), Hydro (14) og Total (6).

Forrige artikkelSV beskyldes for miljøsvik
Neste artikkelTining av permafrosten forsterker klimaendring

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR