Statoil har, i samarbeid med lisenspartner Husky Energy, fullført et leteboringsprogram, som omfatter to brønner, i Flemish Pass-bassenget i havet utenfor Newfoundland.

Begge brønnene ble boret av Seadrills borerigg West Aquarius.

Det ble ikke funnet hydrokarboner i noen av brønnene, som ligger i oppkoblingsavstand til Statoils Bay du Nord-funn fra 2013.

– Disse resultatene er skuffende, siden vi hadde håpet å øke mulighetene i området nær Bay du Nord. Vi vil nå bruke den tiden vi trenger til å vurdere resultatene, før vi beslutter eventuelle planer om mer boring i nærheten av Bay du Nord, sier Trond Jacobsen, Statoils letedirektør i Canada.

Volumanslaget for Bay du Nord, inkludert funnene Bay de Verde og Baccalieu fra 2016, er fortsatt på 300 millioner fat utvinnbar olje, som ble kunngjort etter Statoils borekampanje i 2014-16.

– Vi fortsetter å vurdere mulighetene for en utbygging av Bay du Nord-funnet. Samtidig som disse resultatene betyr en reduksjon i mulighetene for en eventuell prosjektutbygging, fortsetter vi arbeidet med dette prosjektet, sier Paul Fulton, direktør for Statoil Canada.

Forrige artikkelPtil fant fem feil på el-anlegget til Edvard Grieg
Neste artikkelNexans sikrer global femårsavtale med BP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR