Flytter til Harstad sentrum om tre år., Bygget er tegnet av SJ Arkitekter AS i Oslo og A 3 Arkitektkontor AS i Harstad. (Illustrasjon: Rift AS)

Statoil har valgt å flytte til Harstad sentrum. Etter å ha brukt et halvt år på å vurdere forskjellige byggeprosjekter, har Statoil valgt å inngå avtale med Harstad Skipsindustri. Det skriver Harstad Tidende .

Det betyr at Statoil flytter inn i nye lokaler rett i utkanten av Harstad sentrum i 2017.

Signalbygg
Bygget blir beskrevet som et signalbygg, og vil endre byens «skyline». Det vil bli på sju etasjer og 11.000 kvadratmeter. Det vil ha form som en V, liggende helt ut mot havet. I tillegg kommer et parkeringshus til 300 biler.

Planlagt lenge
Harstad Skipsindustri har jobbet med planer om revitalisering av området og et nybygg lenge. Blant annet med planer for å kunne ta inn rigger for vedlikeholdsarbeid.

Og da Statoil utlyste konkurranse om det beste nybygget for et Statoil i vekst i Harstad, var Harstad Skipsindustri en av deltakerne.

– Det å få 600 arbeidsplasser så nær sentrum vil skape stor aktivitet for hele området og dette vil bli en ny æra for sentrum, har daglig leder i Harstad Skipsindustri, Ola Karlsen sagt tidligere, ifølge Harstad Tidende.

Området er også så stort at framtidige utvidelser ikke vil være noe problem. Hele verftsområdet er på 85 mål.

– Statoil sin beliggenhet blir like ved der byens grunnlegger Rikard Kaarbø etablerte skipsverft for nesten 120 år siden. Skipsverftet og den maritime aktiviteten var en viktig årsak til å Statoil i sin tid ble lokalisert i Harstad, har Karlsen sagt til Harstad Tidende tidligere.

Harstad Skipsindustri samarbeider med eiendoms- og investeringsselskapet Tinius Invest fra Oslo.