Mellom to og fire milliarder kubikkmeter.

Statoil har gjort et gassfunn i letebrønn 7220/4-1 Kramsnø i Castberg-lisensen, PL 532 .

Brønnen er boret om lag 11 kilometer nordvest for funnet 7220/8-1 Johan Castberg i Barentshavet og om lag 247 kilometer nordvest for Hammerfest. Primært letemål for brønnen var å påvise petroleum i reservoarbergarter av mellom- og tidligjura alder (Stø-, Nordmela- og Tubåenformasjonen). Sekundært letemål var å påvise petroleum i reservoarbergarter av sentrias alder (Snaddformasjonen).

Brønnen påtraff en brutto gasskolonne på om lag 130 meter i Stø- og Nordmelaformasjonen, med dårligere reservoarkvalitet enn forventet. I Snaddformasjonen påtraff brønnen en om lag 45 meter brutto gasskolonne. Foreløpige beregninger tyder på at funnet rommer mellom to og fire milliarder standard kubikkmeter utvinnbar gass.

Brønnen ble ikke formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking.

Dette er den sjette letebrønnen i PL 532 .

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 3209 meter under havflaten, og ble avsluttet i Snaddformasjonen av mellom- til sentrias alder. Havdypet er 403 meter. Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt.

Brønn 7220/4-1 ble boret av semien «West Hercules», som etterpå skal bore undersøkelsesbrønn 7220/7-3 S Drivis i samme utvinningstillatelse.

Statoil er operatør med 50 prosents eierandel i PL 532 . De andre lisenshaverne er Eni Norge AS (30 prosent) og Petoro AS (20 prosent).

Forrige artikkelØkte inntektene og produksjonen i fjerde kvartal
Neste artikkelKarsten Moholt inngår Schneider Electric-avtale

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR