Statoil bekrefter gassfunn i blokk 4 på Deltana-plattformen i Venezuela.

Illustrasjon: Statoil

Det skriver Dagens Næringsliv, og viser til en melding fra Bloomberg News torsdag som bygger på et telefonintervju med en talskvinne for Statoil.

Venezuelas energi- og oljeminister Rafael Ramirez sa tidligere samme dag at Statoil hadde gjort et funn på opptil syv billioner kubikkfot naturgass, ifølge Bloomberg News.

-Vi trodde feltet kunne inneholde 300 milliarder kubikkfot men det er opp mot syv billioner kubikkfot, sa han.

Selskapet borer fortsatt på feltet og skal evaluere funnet når boreprogrammet avsluttes neste måned. Talskvinnen sier derfor at det er for tidlig å gi noe reserveanslag nå.

Statoil fikk tildelt blokk 4 i Plataforma Deltana i februar 2003 gjennom en anbudskonkurranse. Total kjøpte seg inn i blokken med 49 prosents andel i januar 2005.

Ballena-1X, den første av de tre brønnene som Statoil forpliktet seg til å bore, ble påbegynt 1. januar 2005, men måtte utsettes etter seks måneder på grunn av mekaniske feil og HMS-spørsmål knyttet til boreriggen, skriver Statoil på sitt nettsted.

Borekampanjen ble startet opp igjen i august 2006, da Cocuina-2X ble påbegynt. Deretter gikk selskapet inn igjen i Ballena-1X-brønnen, og til slutt den tredje og siste brønnen, Orca-1X, som ble boret i sin helhet i 2007.

Forrige artikkelOljetopp frykter ikke energikrise
Neste artikkelHausser opp Statoil-funnet i Venezuela

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR