Statoil var ett av mange selskaper som fikk tilslag etter at Libya i helga auksjonerte bort 44 letetillatelser etter olje og gass.,NTB

Det var hovedsakelig europeiske og asiatiske selskaper som fikk letetillatelser i denne runden, etter at amerikanske selskaper dominerte da Libya tidligere i år gjennomførte en oljeauksjon.

Hele 51 selskaper deltok i denne budrunden, og de betalte i alt rundt 700 millioner kroner for å få de 44 tillatelsene.

Informasjonssjef Kai Nielsen i Statoil sier til NTB at selskapet fikk to lisenser i denne budrunden. En av lisensene råder Statoil over alene, mens den andre deles med British Gas.
På spørsmål om Statoil har fått lovende lisenser, sier Nielsen at selskapet er godt fornøyd med de to tillatelsene selskapet har fått i denne omgangen.

I motsetning til i Norge bruker Libya auksjonsprinsippet når landet deler ut tillatelser til å lete etter olje. Det betyr i praksis at de som betaler mest, får tilslaget. Det sentrale punktet i runden er hvor mye selskapene selv vil beholde hvis de finner olje eller gass.

Libya er det landet i Afrika som har de største oljereservene, og landet produserer 1,6 millioner fat olje om dagen. Det tilsvarer drøyt halvparten av produksjonsmengden på norsk sokkel. (©NTB)

Forrige artikkelIran truer med oljeblokade
Neste artikkelPutin drøfter frihandel og olje med EU

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR