Statoil har truffet blink med en leteboring på en sørlig struktur i tilknytning til selskapets Peregrino-felt i Brasil. – Betydelig potensial, sier Statoil.

BEGYNTE I FORRIGE UKE: Peregrino kom i
produksjon i forrige uke – nå har Statoil funnet
mer reserver til feltet. (Foto: STATOIL)

– Resultatene bekrefter det betydelige potensialet som finnes i Peregrino-området og understreker troen vi har hatt på dette, sier Tim Dodson, konserndirektør for Leting i Statoil, i en pressemelding.

Peregrino ble satt i produksjon i forrige uke, og er Statoils største internasjonale felt. Ifølge Statoil vil produksjonen nå 100.000 fat oljeekvivalenter per dag. De nye ressursene som nå er funnet kan forlenge levetiden på feltet.

– Brønnen bekrefter oppsidepotensialet og vil sammen med Peregrino Sørvest-funnet som ble gjort i 2007 spille en viktig rolle i den videre utviklingen av Peregrino-området, sier Dodson.

Når boringen av letebrønnen er avsluttet, skal riggen «Blackford Dolphin» bore en avgrensingsbrønn på funnet Peregrino Sørvest for å undersøke utstrekningen av funnet fra 2007.

Statoil melder at boreoperasjonen fortsatt pågår, for å undersøke dypere reservoarenheter som kan innebære enda større oppsidepotensial. Foreløpig er det funnet en brutto oljekolonne på 130 meter, men Statoil har foreløpig ikke gått ut med noe ressursanslag for funnet.

Peregrino-funnet er bygget ut med to plattformer knyttet til en FPSO. Statoil er operatør med en andel på 60 prosent, mens kinesiske Sinochem i fjor kjøpte en andel på 40 prosent i feltet fra Statoil.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR