Statoil har gjort et nytt oljefunn i samme lisens og 23 kilometer sør for Johan Castberg-feltet.

Foreløpige beregninger av størrelsen på Kayak-funnet er mellom 4 og 8 millioner standard kubikkmeter utvinnbar olje. Dette tilsvarer mellom 25 og 50 millioner fat oljeekvivalenter.

Funnet vil bli vurdert tilknyttet Johan Castberg-funnet. Videre avgrensing av funnet blir nå vurdert for å avklare det totale volumpotensialet, skriver Oljedirektoratet i en pressemelding.

– Vi er veldig fornøyd med å ha gjort et godt funn i vår første ferdigstilte brønn i Barentshavet i år. Vi er spesielt fornøyd med å ha påvist ressurser i en type letemål som ikke tidligere har vært undersøkt. Det åpner for flere interessante muligheter, sier Jez Averty, letedirektør for Norge og Storbritannia.

– Vi vil arbeide for å etablere en kommersiell løsning for Kayak-funnet mot Johan Castberg lisensen. Vi vil også jobbe for å få frem andre liknende prospekter i Barentshavet, fortsetter Averty.

Statoil har planer om ta en endelig investeringsbeslutning og levere en utbyggingsplan for Johan Castberg-feltet innen utgangen av året. Songa Enabler fortsetter nå årets borekampanje i Barentshavet med å avslutte Blåmann-brønnen.

Forrige artikkel– Visste om svakheter ved ulykkeshelikopteret
Neste artikkelKansellert kontrakt for Fred Olsens boreskip

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR