Statoil har inngått en salgs- og kjøpsavtale (SPA) med Jersey Oil and Gas plc og Cieco Exploration and Production (UK) Limited, om å kjøpe en eierandel på 70 prosent og operatørskap for lisens P.2170 på britisk sokkel. Det skriver selskapet i en melding.

P.2170 ligger i Buchan Graben i Ytre Moray Firth-regionen, et område som inneholder Buchan-, Buzzard– og Ettrick-oljefunnene.

– Denne transaksjonen underbygger Statoils letestrategi for å utnytte produktive bassenger og dypere i kjerneområdene. Det styrker vår posisjon på britisk sokkel, og bringer en potensiell mulighet i vår portefølje, sier Jez Averty, Statoils direktør for leting i Norge og Storbritannia.

Jez Averty, direktør for Statoils letevirksomhet på norsk sokkel. (Foto: Kjetil Visnes)
Jez Averty, direktør for Statoils letevirksomhet på i Norge og Storbritannia. (Foto: Kjetil Visnes)

Statoil kjøper lisensandelen og operatørskapet i lisensen for et kontantvederlag på totalt USD 2 millioner, tilsvarende NOK 16,43 millioner etter dagens kurs.

– Det ser lovende ut, og vi ser frem til videre evaluering av data for å vurdere muligheten for å teste prospektet. Det gir ekstra areal og volumpotensial til vår britiske portefølje, og vi vil potensielt kunne bore dette prospektet neste år, sier Jenny Morris, Statoils leder for UK Exploration.

Etter transaksjonen vil Statoil (operatør) ha en eierandel på 70 prosent, med partnerne Jersey Oil and Gas PLC (18 prosent) og Cieco Exploration and Production (UK) Limited (12 prosent).

 

Forrige artikkelOljeprisene faller videre
Neste artikkelFår fjerne Yme-innretningen

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR