Statoil og partnerne har besluttet å investere drøyt fem milliarder kroner i den videre utbyggingen av Snøhvit-feltet i Barentshavet, noe som tilfører nye volumer til LNG-anlegget på Melkøya i Hammerfest.

Utbyggingen av Askeladd er del to av den fasede Snøhvit-utbyggingen.

Askeladd-utbyggingen bidrar med 21 milliarder kubikkmeter gass og to millioner kubikkmeter kondensat til Hammerfest LNG, og etter planen skal produksjonen starte opp mot slutten av 2020.

– Dette er neste skritt på veien i utviklingen av Snøhvit. Askeladd forlenger platåproduksjonen ved Hammerfest LNG-anlegg fram til 2023 og er en lønnsom investering som bidrar til å sikre både arbeidsplasser og ringvirkninger i regionen. Det sier Torger Rød, direktør for prosjektutvikling i Statoil.

Men perspektivet for Snøhvit og Hammerfest LNG er mye lengre:

– Snøhvit-lisensen inneholder nok gass til å opprettholde produksjonen til etter 2050, så Hammerfest LNG vil være arbeidsplass for mange mennesker i mange år framover, sier Per Henry Gonsholt som er fungerende fabrikksjef ved Hammerfest LNG.  Nå jobber over 400 personer ved anlegget.

Askeladd bygges ut med tre brønner i to nye havbunnsrammer som har ledig plass til flere brønner i framtiden. I tillegg skal det installeres infrastruktur for å knytte Askeladd-utbyggingen opp mot det eksisterende Snøhvit feltanlegg.

Utbyggingen av Askeladd vil bidra til økt aktivitet ved Polarbase i prosjektperioden, og Aker Solutions er tildelt kontrakten for de to havbunnsrammene. Ytterligere kontrakter blir tildelt i de følgende månedene.

Forrige artikkelAker BP-kontrakt gir Endúr Fabricom en flying start
Neste artikkelAker BP inngår nye allianser innen V&M og ISO

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR