Emas AMC er tildelt en SURF-kontrakt for marine installasjoner og rørlegging for Statoil. Estimert verdi er 320 millioner kroner.

SURF-kontrakten (Subsea, Umbilical, Risers and Flowlines) gjelder for Fram H-Nord, som ligger i Troll C/Fram-området nord i Nordsjøen. Emas AMC er fornøyde med kontrakten.

– Vi er veldig glade for denne kontraktstildelingen fra Statoil. Tildelingen er en viktig milepæl for Emas AMC, da den viser at vi er en EPIC SURF-aktør, samt at den demonstrerer vår evne til å levere komplekse prosjekter, sier Svein Haug, regional direktør for Emas AMC (Europe and Africa).

Subsea-utbyggingen, Fram H-Nord, er tredje fase i utviklingen av Fram-feltet, som er knyttet sammen med Troll C-plattformen. Fram H-Nord vil bestå av en satelittbrønn som blir knyttet sammen med eksisterende infrastruktur på Fram Vest A2 template, med to rørledninger og en kontroll- og service-umbilical.

Kontrakten omfatter blant annet ingeniørtjenester, innkjøp, transport og installasjon av en 10″ flexible produksjonsrørledning, og en 4″ gassinjeksjonsrørledning begge 5.3 km lange, samt andre installasjonsaktiviteter.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR