Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi vurderer nå rettslige skritt.

11. november ble det avholdt forhandlingsmøte mellom Industri Energi og Norsk olje og gass i saken der Statoil krever at ansatte på landanleggene må jobbe minst en ekstra arbeidsuke før året er avsluttet, uten lønn. Forbundet vurderer nå rettslige skritt mot Statoil. Det skriver Industri Energi.

Forbundsleder Leif Sande ledet forhandlingene mot Norsk olje og gass. Sande har selv erfaring som skiftarbeider fra Mongstad og kjenner de lokale avtalene i Statoil godt. Sande reagerer skarpt på at forbundets medlemmer blir satt til å arbeide inn timer de ikke får betalt for. Dette er i strid med inngåtte om arbeidsplaner.

Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi. (Foto: Jarle Vines)
Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi. (Foto: Jarle Vines)

– Jeg er skremt over den uredeligheten Statoil viser. Arbeidsretten har klart anvist hvordan slike etablerte ordningene kan opprettholdes. Arbeidsretten har også gått så langt å si at Statoils ordninger er i tråd med tariffavtalene mellom organisasjonene, sier forbundsleder Leif Sande.

Bakgrunnen for tvisten er dommer fra arbeidsretten vinteren 2014/2015.

Arbeidsrettssaken kom i stand etter at NHO stevnet Industri Energi/LO om gyldigheten av avtaler som var inngått mellom Industri Energi og Statoil. Statoil hevdet at ferie på 200 timer var tariffstridig. Tvisten har sin bakgrunn i arbeidstidsordninger ved enkelte av landanleggene til Statoil ASA. Skiftplaner har tilbake i tid vært satt opp lokalt.

Forrige artikkelTap i tredje kvartal for Noreco
Neste artikkelStatoil tildelt lisenser offshore Canada

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR