Statoil har begynt å fjerne røykerom på oljeplattformene, og vil gjøre røyking mindre sosialt. Men fagforeningene reagerer kraftig. 

Det skriver NRK.

Statoil endrer nå røykerommene til små båser som bare skal brukes til røyking.

– Vi har redusert antallet røykerom og ønsker å flytte sosial aktivitet til røykfrie arenaer slik at flest mulig kan delta, sier pressetalsmann Eskil Eriksen i Statoil til NRK.

Fjernsyn og PC-er blir fjernet, komfortable stoler og sofaer blir erstattet av høye bord.

– Dette blir mobbing, sier Terje Sørensen, hovedtillitsvalgt i SAFE Sokkel.

Fagforeningen frykter også at endringen kan få dramatiske konsekvenser for sikkerheten på plattformene.

Les hele saken på NRK!

Forrige artikkelEmerson overvåker Maria-brønner for Wintershall
Neste artikkelOMV vurderer betongplattform på Wisting – kan åpne døren for Kværner

2 KOMMENTARER

 1. Misnøyens beger renner over i Statoil!

  Når ett beger renner over, er det alltid de siste dråpene som får det til å renne over. Men årsaken er jo egentlig summen av alle dråper. Slik er det også når «Røykesaken» i Statoil skaper storm. Og får misnøyens beger til å renne over. Om vi ser på medlemmene på Facebook gruppen «Stopp Mobbing av røykere som arbeider på norsk sokkel», så er det jo veldig mange av medlemmene som ikke røyker selv. Men de er forbannet! Det som tenner gnisten, er jo bedriftens fremgangsmåte.

  Toppledelsen kjører solo. Igjen Arrogante og kunnskapsløse om lokale forhold. De sier de ønsker å følge Tobakkskadeloven. Men ønsker tydeligvis ikke å følge arbeidsmiljøloven!

  Når man ikke engang klarer å løse en praktisk tilrettelegging av en slik lov, med samhandling og involvering av arbeidstakerne, men velger å bruke styringsretten og diktere detaljer om lokal tilrettelegging, fra ibenholt tårnet sitt på Fornebu, må det gå galt. Slik som denne saken er et godt eksempel på. De kjører på. Skaper full storm, må bakke av og overlater til de lokale lederne om bord å rydde opp og roe gemyttene.

  Hva med å følge Arbeidsmiljøloven istedenfor?

  Søke å løse utfordringer man har, ved hjelp av samarbeid, dialog og kløkt- fremfor pisk?

  Jeg er ikke synsk. Men har to spådommer å komme med. Den første gjelder årets GPS undersøkelse. Ledelsen, og ikke minst konsernledelsen, kommer til å få de dårligste karakterene noensinne. Da kommer ledelsen antageligvis til å holde frem røykesaken som en av forklaringene. Selv om de fleste ansatte har besvart GPS undersøkelsen lenge før røykesaken eksploderte. Men det er alltid godt å ha noe å skylde på, når man må svare for egen utilstrekkelighet og inkompetanse.

  Den andre spådommen min er også eksplosiv. Den handler om alvorlige ulykker. Jeg frykter at vi snart er vitne til en alvorlig ulykke på Norsk sokkel. Ikke fordi vi mobber dem som røyker, men på grunn av måten vi styrer virksomheten på. Nettopp fordi trepartssamarbeidet har strandet. For dessverre er beslutningstakerne i Norges største selskap, akkurat like arrogante og kunnskapsløse når det gjelder det å styre risiko for storulykker. De kjører på.

  Bruker styringsretten, uten å lytte til dem som har skoene på.

  Hvordan skal vi klare å snu trenden, uten at det trenger å gå med liv?

  Håper jeg ikke får rett!

 2. Den siste spådommen din er jeg veldig redd for kommer,,,har sendt uttalige mld til Regjering og Hu Erna om dette,,men ikke noe skjer.Det må gå liv tapt før de innser hva som skjer offshore for tiden 🙁

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR