En av CAT D-riggene, Songa Enabler, kommer til å bli fremleid senere i år.

Riggen har en kontrakt med Statoil, men petro.no får nå bekreftet at den leies ut.

– Vi kan bekrefte at Songa Enabler blir fremleid for å bore Bayerngas´ Tethys senere i år.

Det opplyser pressetalsmann Eskil Eriksen i Statoil.

Songa Enabler borer akkurat nå på Snøhvit og skal bore letebrønnen Tethys etter Statoils egne letekampanje i Barentshavet. Statoil opplyser ikke nøyaktig når dette blir, men trolig blir dette i årets siste kvartal.

Arbeidsoppgaver etter Tethys er ikke avklart enda.

Songa Enabler er som kjent på langtidsavtale med Statoil, men oljeselskapet bekrefter overfor petro.no at de vil kunne by ut rigger de ikke har jobb til i gitte tidsrom.

– Statoil tilstreber å holde egne rigger i kontinuerlig aktivitet og vi kan tilby rigger i markedet for å sikre dette.

Fremleien av rigger er gode nyheter for oljeselskaper som har korte boreprogrammer, men ikke ønsker å re-aktivere rigger i opplag da dette blir for dyrt.

For riggselskapene som har rigger på kontrakt betyr dette at de unngår suspensjoner, som den Songa Enabler nylig hadde. Da måtte riggen til kai med 75 prosent rate. For rigger uten kontrakt er slike avtaler om fremleie med på å redusere mulighetene for nye kontrakter, da varme rigger vil være naturlig å fortrekke.

Prospektet som riggen skal bore ligger i lisens 682, nabolisensen vest avl Gjøa, nord i Nordsjøen. Bayerngas er operatør, men Statoil er også inne på eiersiden med 20 prosent.

Forrige artikkelAkerBP girer opp i Barentshavet – jakter rigg
Neste artikkelVarg-skipet ligger an til å få tiårsavtale

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR