Svindlere har forsøkt å lure potensielle Statoil-leverandører i Asia ved å utgi seg for å være selskapets Asia-avdeling.

Nå advarer Statoil sine partnere mot bedrageriforsøk.

– Vi har fått informasjon om at noen har prøvd å utgi seg for å være fra Statoil i et forsøk på svindel. Det er lite trolig at noen store selskap skal betale noe til disse aktørene, men vi frykter at noen av de mindre leverandørene kan bli utsatt for svindelen, sier informasjonssjef i Statoil, Bård Glad Pedersen til tu.no .

Ifølge nettstedet skal Statoil-navnet være misbrukt blant annet i Malaysia blant ved bruk av det fiktive firmanavnet StatoilHydro (Limited) Asia Pacific, en hele regionen kan ha vært nedslagsfelt for svindlerne.

– Vi vil med dette å informere om at ingen selskap ved dette navnet finnes som en del av Statoil-konsernet. Videre har Statoil-konsernet for tiden ikke noen pågående operasjoner i Malaysia. Vær også oppmerksom på at vi ikke ber noen potensielle partnere av oss om å sette inn penger i forkant av innlevering av bud for våre prosjekter, heter det i meldingen fra Statoil som tu.no gjengir.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR