Norske ingeniørstudenter har talt.

Norske studenter har kåret sine drømmearbeidsgivere. Fortsatt drømmer flest vordende ingeniører seg til Statoil og Aker Solutions og det er norske arbeidsgivere som dominerer topplisten.

LES OGSÅ: Statoil og Aker er mest populære (2013)

Økonomistudentene ønsker seg også til Statoil, men kan også tenke seg en karriere i Norges største bank, DNB, eller i et av de store, internasjonale revisjons- og konsulentbyråene.

Over 10.000 studenter fra 29 universiteter og høyskoler i Norge har delt sine tanker om karriere i Universums studentundersøkelse, som ble gjennomført for 12. året på rad.

– Ikke alle kan jobbe for Statoil

– At det er stabilt i toppen, tyder på at disse arbeidsgiverne har en tydelig profil som studentene gjenkjenner og setter pris på, sier Universums Marketing Manager, Karine Jebsen i en melding.

–For mindre aktører som også kjemper om talentene, gjelder det å skille seg ut og målrette kommunikasjonen mot sin målgruppe. Alle kan ikke jobbe for Statoil og de fleste studentene har mer enn én drømmearbeidsgiver, sier hun.

Trygg arbeidssituasjon viktig

Studentundesøkelsen kartlegger også studentenes karrieremål og hva som er viktig når de velger seg hvilke arbeidsgivere de vil jobbe for. En trygg arbeidssituasjon har blitt viktigere igjen og er på nivå med i 2009 da finanskrisen traff Europa.

–Selv om Norge har sluppet unna finanskrisen og norsk arbeidsmarked generelt er trygt, har nok studentene lagt merke til at det er varslet nedskjæringer hos flere store, norske aktører, sier Jebsen.

Når det gjelder hva som teller i valg av drømmearbeidsgiver, blir de menneskelige faktorene viktigere. Studentene ønsker seg ledere som vil støtte deres utvikling, et godt og vennlig arbeidsmiljø og en arbeidsgiver som respekterer sine ansatte.

–Høy lønn legges mindre vekt på, men blir kanksje tatt som en selvfølge? sier Jebsen

Nedenfor er topplisten for både økonomi, teknologi og IT. Statoil ruger høyt på alle tre.

Topp 10 Økonomi

1

Statoil

2

DNB

3

EY (Ernst & Young)

4

PwC (PricewaterhouseCoopers)

5

Aker Solutions

6

Deloitte

7

KPMG

8

McKinsey & Company

9

Innovasjon Norge

10

Norges Bank

Topp 10 Teknologi

1

Statoil

2

Aker Solutions

3

Kongsberg Gruppen

4

Multiconsult

5

SINTEF

6

Norconsult

7

Statkraft

8

Subsea 7

9

Rambøll

10

COWI

Topp 10 IT

1

Google

2

Microsoft

3

Bekk Consulting

4

Statoil

5

Funcom

6

IBM

7

Capgemini

8

EVRY

9

Accenture

10

Finn.no

Forrige artikkelVissim med Ivar Aasen-kontrakt
Neste artikkelRammeavtale til Acona

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR