Statoil og Tullow Norge AS er blitt enige om en transaksjon der Statoil øker sin eierandel i fire lisenser på norsk sokkel. Transaksjonen omfatter blant annet Wisting-funnet i Barentshavet.

– Denne transaksjonen gjenspeiler vår sterke tro på letepotensialet på norsk sokkel, og vår forpliktelse til å skape verdier i Barentshavet, sier Jez Averty, Statoils direktør for leting i Norge og Storbritannia.

Statoil har bygget opp en betydelig leteportefølje i Barentshavet gjennom lisensrunder og transaksjoner.

Statoil største Wisting-eier

Gjennom denne transaksjonen vil Statoil ha den største eierandelen i Wisting-funnet, som hittil er det eneste store funnet i Hoop-området i Barentshavet.

Statoil har en sterk posisjon i Hoop-området, og ser ytterligere letepotensial som kan gi synergieffekter i området, ifølge selskapet.

Jez Averty, direktør for Statoils letevirksomhet på norsk sokkel. (Foto: Kjetil Visnes)
Jez Averty, Statoils direktør for leting i Norge og Storbritannia. (Foto: Kjetil Visnes)

– Vi ønsker å bidra med vår erfaring, kompetanse og teknologi for å sikre en effektiv og lønnsom utvikling av Wisting-funnet. Statoil har utviklet nye teknologier, som for eksempel undervannskonseptet Cap-X, og fremmet industrisamarbeid om leteaktiviteter gjennom Barents Sea Exploration Collaboration (BaSEC) for å levere sikre og effektive operasjoner, sier Averty.

Det må gjøres nye og betydelige funn for å opprettholde produksjonen på norsk sokkel, og tilførsel av ressurser fra Nord-Norge er sentralt for å nå dette målet. Oljedirektoratet anslår at de utvinnbare ressursene i Wisting-funnet er på 241 millioner fat oljeekvivalenter (foe).

Avtalen gir også tilgang til interessante leteprospekter i Norskehavet og Barentshavet, som vil bli modnet for eventuell boring i 2018.

I disse lisensene øker Statoil sin andel:

(Illustrasjon: Statoil)
(Illustrasjon: Statoil)
(Illustrasjon: Statoil)
(Illustrasjon: Statoil)

Transaksjonen er betinget av godkjenning fra myndighetene.

Forrige artikkelOljeprisene stabile etter at Saudi-Arabia og Russland inngår samarbeid
Neste artikkelHoover og Ferguson fusjonerer

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR